Kuudetta Helsinki Cine Aasia festivaalia vietetään 15.-18.3.2018!

 

Vuoden 2018 banneri

Suomen ainoa aasialaisen nykyelokuvan festivaali Helsinki Cine Aasia järjestetään jälleen 15.-18.3.2018. Kuudes festivaalivuosi tarjoaa raikkaan katsauksen Itä- ja Kaakkois-Aasian tämän hetken mielenkiintoisimpiin, hurjimpiin ja herkimpiin elokuviin ja ajankohtaiseen aasialaiseen elokuvakulttuuriin. Elokuvanäytösten lisäksi ohjelmistoon kuuluu muun muassa keskustelutilaisuuksia.

Monet maaliskuussa nähtävistä elokuvista on napattu Helsinki Cine Aasian ohjelmistoon tuoreeltaan Aasian keskeisimmiltä elokuvafestivaaleilta tai suorien Aasia-kontaktien kautta.

Vuoden 2018 ohjelmistosuunnittelua varten festivaalityöryhmä on vieraillut esimerkiksi Etelä-Koreassa Busan International Film Festivalilla ja Japanissa Tokyo International Film Festivalilla, Tokyo FilmExissä sekä Yamagata International Documentary Film Festivalilla.

Ohjelmistopaljastuksia tehdään viikottain festivaalin Facebook-sivulla, ja koko festivaaliohjelmisto julkaistaan 27.2.2018. Ensimmäinen paljastus vuoden 2018 ohjelmistosta on Hirokazu Kore-edan voimakkaan koskettava oikeusdraama The Third Murder (Sandome no satsujin), joka on nähtävillä Suomessa vain ja ainoastaan Helsinki Cine Aasiassa.

Hirokazu Kore-eda tuli tutuksi festariväelle jo vuonna 2014, kun hänen filmatisointinsa Isänsä poika oli Helsinki Cine Aasian avajaiselokuvana. Tällä kertaa Kore-eda keskittyy perhesuhteiden sijaan kahden lain eri puolilla liikkuvan hahmon, oikeuden puolustajan ja oikeuden rikkojan, väliseen intensiiviseen suhteeseen.

Festivaalipaikkana maaliskuussa toimivat korttelikino Korjaamon salit sekä perinteikäs elokuvateatteri Orion. Lipunmyynti alkaa maaliskuun alussa festivaalin internet-sivustolla. Festivaalin aikana lippuja voi ostaa myös lipunmyyntipisteistä elokuvien esitysteattereissa.