Festivaalitiimin tärpit Helsinki Cine Aasian 2018 ohjelmistosta

 

Joko olet päättänyt, mitä Helsinki Cine Aasian 2018 elokuvia aiot tulla katsomaan? Festivaalin ohjelmisto on täynnä kiinnostavia ensi-iltoja ja ajatuksia ja tunteita herättävää laatudraamaa, joista voi olla vaikea valita. Lue alta festivaalitiimin tärpit elokuvista, joita me emme halua jättää väliin – etkä sinäkään!

Eija Niskanen, taiteellinen johtaja: We Make Antiques! on hupaisa soppa, jonka keittävät kokoon ihmisten nurkkia koluava antiikkikauppias ja kylän paras keraamikko sekä joukko muita eksentrisiä hahmoja. Ties vaikka osuisi käteen aito 500 vuoden takainen teeseremoniakuppi?

Centaur on festivaalimme uusi maa-avaus, Kirgisia. Se käsittelee mielenkiintoisella tavalla yhteiskunnan perinteiden ja modernisaation yhteentörmäystä ja Keski-Aasiassa yleistä hevosmyyttiä. Elokuvaan liittyy myös keskustelu, jossa jo lapsena hevosen selkään nostettu Victoria Peemot avaa hevostematiikkaa.

We make antiques! esitetään torstaina 15.3. klo 18:15 ja sunnuntaina 18.3. klo 17:15 Korjaamon Kulmasalissa. Centaur esitetään perjantaina 16.3. klo 14:00 Korjaamon Elokuvasalissa ja lauantaina 17.3. klo 11:30 Korjaamon Kulmasalissa. Launantain esitystä seuraa näkökulmakeskustelu Victoria Peemotin kanssa.

Tuomas Vaittinen, lipunmyynti & salivastaava: Poikkeuksellisesti rikoselokuvaan tarttuneen Hirokazu Kore-edan tausta perhedraamojen parissa lupaa ehjiä ja uskottavia henkilöhahmoja. Tämä herätti rikosmysteerien suurkuluttajan kiinnostuksen ja palautti lämpimät muistot ohjaajan aiemman I Wish -draaman R&A-näytöksestä.

The Third Murder esitetään lauantaina 17.3. klo 21:00 ja sunnuntaina 18.3. klo 19:15 Korjaamon Elokuvasalissa.

Jenni Peisa, toiminnanjohtaja: Ajankohtainen #metoo-teema on esillä erityisesti ohjelmiston Kiina-osastossa, vaikkei itse kampanja odotetusti olekaan varsinaisesti päässyt leviämään paikallisessa internetissä. Teeman raskaudesta huolimatta kaunista herkkyyttä löytyy hienosti Angels Wear Whitesta, joka edustaa laatudraaman kovaa ydintä. Toisenlaisen käsittelyn aihe saa puolestaan Silent Mistissä, joka on erittäin kiinnostavasti tyylitelty tutkielma ja visuaalinen kokemus.

Angels Wear White esitetään perjantaina 16.3. klo 16:00 ja sunnuntaina 18.3. klo 17:15 Korjaamon Elokuvasalissa. Silent Mist esitetään perjantaina 16.3. klo 20.30 Korjaamon Kulmasalissa.

Sonia Junttila, graafikko: Taiwanilainen Missing Johnny vaikuttaa lempeältä. Juuri sopivaa eskapismia ja Aasian kuvausta. Tykkään aina historiallisiin tositapahtumiin perustuvista leffoista. A Taxi Driver kertoo Etelä-Korean demokratisoitumisvaiheista, jotka tapahtumina toistaiseksi itselle vielä aika vieraita. Viihdettä ja yleissivistystä!

Missing Johnny esitetään sunnuntaina 18.3. 12:30 ja A Taxi Driver klo 14.30 Korjaamon Elokuvasalissa. A Taxi Driver -elokuvan jälkeen järjestetään myös kaikille avoin näkökulmakeskustelu.

Linda Hokkanen, lipunmyynti & salivastaava: Talviolympialaisten jälkeen on avartavaa kurkistaa, mitä muuta Etelä-Korean brändityöryhmän luomien kiiltokuvien takaa löytyy kuin vain k-poppia ja teknologiakapitalismia. Ja paras tapa on tietenkin mahdollisimman vihaisen musiikin kautta! Leffaan voi valmistautua nauttimalla esimerkiksi Kimjongill Carsex -albumin mestariteoksista.

Bamseom Pirates: Seoul Inferno esitetään lauantaina 17.3. klo 21:45 Korjaamon Kulmasalissa.

Suvi Heino, tuotantoassistentti: Minun tärppini ovat Pop Aye ja Centaur, koska elokuvat pienemmistä ja eksoottisemmista elokuvamaista kiinnostavat aina. Sen kummempia perusteluja ei mielestäni tarvita. 🙂

Pop Aye esitetään perjantaina 16.3. klo 16:00 Korjaamon Kulmasalissa ja sunnuntaina 18.3. klo 12:00 Orionissa. Centaur esitetään perjantaina 16.3. klo 14:00 Korjaamon Elokuvasalissa ja lauantaina 17.3. klo 11:30 Korjaamon Kulmasalissa. Launantain esitystä seuraa näkökulmakeskustelu Victoria Peemotin kanssa.

Leena Eerolainen, tuottaja: Maagisrealismi ja fantastisuus elokuvassa kiinnostavat monelta kannalta. Avajaiselokuvan ja korealaisen Glass Gardenin lisäksi vuoden ehdoton must-see on japanilainen Hanagatami, sillä Nobuhiko Obayashi sattuu myös olemaan yksi mielestäni huikeimmista japanilaisista ohjaajista. Jos parhaan elokuvan Oscar meni tänä vuonna fantasiaelokuvalle, on näissä elokuvissa varmasti sopivaa aasialaista vastinetta.

Glass Garden esitetään perjantaina 16.3. klo 18:00 ja sunnuntaina 18.3. klo 19:15 Korjaamon Kulmasalissa. Hanagatami esitetään lauantaina 17.3. klo 17:45 Korjaamon Elokuvasalissa.