The Tokyo Night Sky Is Always the Densest Shade of Blue

The Tokyo Night Sky Is Always the Densest Shade of Blue

Yuya Ishii, Japani

夜空はいつでも最高密度の青色だ, 2017, 108 min, K12
JapanFoundation

Mika on päivisin sairaanhoitaja ja heittää illalla keikkaa baarihostessina. Shinji on raksalla duunissa. He tapaavat ja alkaa pitkäaikainen on/off-tapailu, jonka rakentamista Mikan pysyvä elämänahdistus ei auta. Mukaan kuvioon liittyvät Shinjin työkaverit, perhettään ikävöivä filippiino, huonosta selästä kärsivä vanhempi mies ja temperamenttinen Tomoyuki.

Ishii on luonut kuvan suurkaupungin nuoresta sukupolvesta, joiden asema työelämässä ja yhteiskunnassa ei ole vakaa heidän vanhempiensa lailla. Osuvasti alihankkijatyöntekijänä työskentelevä rakennuskööri on Tokion vuoden 2020 olympialaisrakennusprojektin kimpussa. Kimaltelevien Tokion valojen alla elää monta eksynyttä tarinaa. Runollinen näkemys on velkaa Tahi Saihaten runoille, joista Ishii ammensi inspiraation elokuvaansa.

Eija Niskanen

Pe 16.3. 18:00 Korjaamo Elokuvasali

Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

Ohjaus ja käsikirjoitus: Yuya Ishii. Tuotanto: Takatoshi Aruga/Little More, Tomoo Tsuchii/Film Makers, Kimutaka Goka/TV Tokyo. Kuvaus: Yoichi Kamakari. Pääosissa: Shizuka Ishibashi, Sosuke Ikematsu, Tetsushi Tanaka, Ryuhei Matsuda, Paul Magsalin, Mikako Ichikawa, Ryo Sato. Kieli: Japani. DCP. Levitys: Pia Film Festival.