Anarchist from Colony

Anarchist from Colony

Lee Joon-ik, Etelä-Korea

박열, 2017, 129 min, K16

1920-luku: Korea on Japanin vallan alla. Park Yeol on vannoutunut itsenäisyyden ajaja. Hän aloittaa ryhmineen maanalaisen taistelun tavoitteenaan murhata silloinen Japanin kruununprinssi, sittemmin keisari Hirohito. Porukkaan liittyy hieman yllättäen rohkea nuori japanilaisnainen, Fumiko Kaneko, joka ymmärtää korealaisten halut karistaa japanilaiset kolonisoijat maastaan. Hänestä ja Parkista tulee ennen pitkää rakastavaiset ja taistelutoverit.

Elokuva perustuu todellisiin historiallisiin henkilöihin. Historiallisista aineksista Lee Joon-ik on keittänyt kasaan mehukkaan ison budjetin seikkailun, josta ei isänmaallisuuden lisäksi puutu vauhdikkaita käänteitä, urheita ja nokkelia sankareita ja sankarittaria, humoristisia sattumia eikä ruudinkäryä tai rakkautta. Anarchist from Colony olikin yksi viime vuoden box office -hittejä kotimaassaan.

Eija Niskanen

La 17.3. 15:15 Korjaamo Elokuvasali

Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

Ohjaus: Lee Joon-ik. Tuotanto: Kim Sung-cheol. Käsikirjoitus: Hwang Seong-gu. Kuvaus: Park Sung-joo. Pääosissa: Lee Je-hoon, Choi Hee-seo, Min Jin-woong, Kwon Yul, Tasuku Yamanouchi. Kieli: Korea. DCP. Levitys: M-Line.